Recept Ouderwetse Opperdoezer salade

Boen de aardappelen onder stromend water schoon en kook ze  ongeveer15 minuten in water met zout. Bak intussen de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit. Breng de azijn met 2 el. water, de knoflook en de ui aan de kook. En kook het 5 min. op een laag vuur. Roer er de olie en de pesto door en breng de dressing op smaak met peper en zout. Snijd de aardappelen in plakjes en schep ze met de spekjes, de tomaten en de dressing door elkaar. Garneer met de pijnboompitten en het basilicum. Tip: eet met bijvoorbeeld een varkenshaasje.

Ingrediënten

1 kg Opperdoezer Ronde aardappelen
wat zout
125 gr. magere spekreepjes
2 el. kruidenazijn
1 teentje gesnipperde knoflook
1 gesnipperde ui
3 el. extra vierge olijfolie
3 el. groene pesto
1 rood pepertje
1 schaal cocktailtomaten, in partjes gesneden
2 el. geroosterde pijnboompitten
3 el. geknipte basilicum