Recept Ouderwetse bietenschotel

Was de bietjes en kook ze in een pan met ruim water in 30 tot 60 minuten gaar en giet ze dan af. Schil de aardappelen, was ze en kook ze in een pan met een beetje water en zout in ongeveer 15 minuten bijna gaar. Giet dan de aardappelen af en snijd ze in blokjes. Stroop de bietjes en snijd ze in blokjes. Maak de wortel schoon en snijd deze in plakjes. Maak de ui schoon en snipper deze. Doe het gehakt in een kom en meng er de ui, paneermeel, ei, wat zout, peper en nootmuskaat door. Vorm van het gehaktmengsel kleine balletjes ter grootte van een walnoot. Verhit de boter in een pan en bak hierin de gehaktballetjes rondom bruin. Voeg dan de aardappelen en winterwortel toe en bak deze al omscheppend even mee. Draai dan de hittebron wat lager, leg een deksel op de pan en laat dit 10 minuten zachtjes smoren. Doe dan de bietjes erbij en laat het gerecht goed warm worden. Breng het gerecht zonodig nog op smaak met wat peper en zout.

Ingrediënten

750 gr.  aardappelen
500 gr. biologisch rundergehakt
1 grote ui
4 el. paneermeel
1 ei
zout en peper
wat nootmuskaat
50 gr.  boter
1 winterwortel
500 gr. rode bietjes