Recept Originele Krentenwegge

Zeef de bloem boven een kom en voeg het zout toe. Verwarm de melk lauwwarm en los de gist op in wat lauwe melk. Maak een kuiltje in de bloem, giet er de gistoplossing in, breek de eieren erbij en voeg de suiker, de in stukjes gesneden boter, komijn, kummel, anijs en kaneel toe.

Kneed alles, scheutje voor scheutje de rest van de melk bijschenkend, tot een soepel deeg. Laat dit deeg, afgedekt met een vochtige doek, 30 minuten op een warme plek rijzen.

Was de krenten en laat ze goed uitlekken en kneed dan de krenten met de klein gesneden oranjesnippers en sukade door het deeg en laat het deeg nog eens 30 minuten rijzen. Beboter nu een bakplaat en vorm hierop het deeg tot een rechthoekig brood.

Klop het ei los met wat melk en bestrijk daar de bovenkant van het krentenbrood mee. Bak als laatste de krentenwegge in een voorverwarmde warme oven op 200 graden  in 40 minuten gaar en bruin.

© 2018 ReceptenRecepten.nl | Theme by reaact