Recept Originele Ierse shephards pie

Begin met de aardappelen te schillen en in grove stukken te snijden en de winterpeen schillen met een dunschiller of kaasschaaf en in grove stukken snijden. De uien en de knoflook pellen en fijnhakken.

Kook de aardappelen gaar in water met zout. Stamp de aardappelen fijn en breng de puree op smaak met zout, peper, nootmuskaat en boter. Intussen de winterpeen in weinig water zo’n 20 minuten beetgaar koken. De oven voorverwarmen op 200 graden en de uien en knoflook lichtbruin fruiten in wat boter. Gehakt toevoegen en rul bakken. Op smaak maken met de verkruimelde bouillontabletten, peper, zout en worcestersaus. Dan de wortelen afgieten en 5 eetleperls van het  kooknat bij het gehakt voegen en de wortelen mengen door het gehakt.

Eerst het wortel-gehaktmengsel in de vuurvaste schaal doen. Dan de puree erover verdelen en bestrooien met geraspte kaas. In het midden van de voorverwarmde oven zetten en op 200 graden en 10 tot 15  minuten laten staan tot de bovenkant bruin kleurt.

Ingrediënten

1 ½ kg. aardappelen
1 kg.winterpeen
2 grote uien
2 teentjes knoflook
2 el. boter
wat boter om te bakken
500 gr. rundergehakt
peper, zout en nootmuskaat -
3 runderbouillontabletten
wat worcestershiresaus
50 gr. geraspte Cheddarkaas