Recept Originele Gentse waterzooi

Maak de groenten schoon en snijd 2 wortelen, 1 preistengel en de uien in grove stukken. Los de 2 kippenbouillonblokjes op in 1,5 liter water. Breng de kippenbouillon aan de kook. Voeg de fijngesneden groenten toe en laat alles inkoken tot er 1 liter bouillon over blijft. Zeef deze bouillon. Voeg de kip toe en laat dit 30 minuten afgedekt koken. Snijd intussen de resterende groenten in julienne. Voeg eerst de fijngesneden bleekselderij  toe en laat nog 10 minuten koken alvorens de overige fijne groenten toe te voegen. Laat alles nu nog ongeveer 20 minuten koken. Haal de stukken kip uit de an en verwijder de beentjes. Los de maïzena op in de room en roer door de saus. Breng op smaak met peper en zout, schik de kip in een schotel en giet de saus erover en bestrooi het gerecht nu met de fijngehakte bieslook. Let op: wat heet origineel! Door heel Belgie wordt dit gerecht op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten bereid!

Ingrediënten

4 kippenbouten
6 wortelen
3 preistengels
3 uien
3 bleekselderijstengels
2 kipbouillonblokjes
40 gr.maïzena
bieslook
zout en peper