Recept Originele gazpacho

De ui en de teen knoflook schillen en beiden in grove blokjes snijden. De steeltjes van de tomaten halen en kruisgewijze insnijden. De tomaten nu kort in kokend water onderdompelen, vervolgens onder de koude kraan laten schrikken en hen ontvellen. Het vruchtvlees dan in grove dobbelsteentjes snijden. Van de geschilde komkommer enkele plakken ter garnering achterhouden. De overige komkommers evenals de paprika’s in grove blokjes snijden. Alle groenten pureren en er olie en citroensap doorheen roeren. De koude groentebouillon door de groentepuree roeren en het geheel met een beetje zeezout, chilipoeder en peper op smaak brengen. De soep afdekken en 2 uur koud wegzetten. Ondertussen de gewassen en gedroogde kruiden heel fijn hakken.De soep nog eens op smaak brengen en er de borden mee vullen als laatste met kruiden en plakken komkommer garneren.

Ingrediënten

2 uien
2 tenen knoflook
2 vleestomaten
200 gr. komkommer
150 gr. gele paprika
150 gr. groene paprika
2 el. koud geperste zonnebloemolie
2 tl. citroensap
250  ml. pittig gekruide groentebouillon
beetje zeezout
1 mespunt chilipoeder
wat vers gemalen peper
half bosje bieslook
half bosje dille