Recept Originele creme brulee

Begin met de merg uit het vanillestokje te schrappen, daarna het stokje aan de melk toevoegen. Melk al roerend, zachtjes aan de kook brengen en langzaam laten afkoelen. Nu de suiker in een kom doen en hierboven de melk zeven. Al roerend de room erbij gieten. Eierdooier en vanillemerg erbij en zo’n 3 minuten kloppen met de staafmixer. Het mengsel overdoen in ramekins en 45 minuten, au bain marie, in een oven van 120 graden,gaar laten worden,afgedekt met aluminiumfolie. Af laten koelen en in de koelkast door en door koud laten worden. De creme brulee bestrooien met een laagje rietsuiker of maple sugar en met de hobbybrander of een speciaal brulee-brandertje laten caramelliseren. Het is de bedoeling dat alleen het suikerlaagje smelt en de crème brulee koud blijft

Ingrediënten

2 dl. volle melk
2 ½ dl. room
1 vanillestokje, opengesneden
100 gr. suiker
5 eierdooiers.
4 el. rietsuiker