Recept Originele Coq au vin

De kip bestrooien met zout, peper en bloem en het rookspek in blokjes snijden en de uitjes pellen. De boter verwarmen en het  rookspek hierin bruin bakken. De uitjes toevoegen en ook deze bruin bakken. De uitjes uit de pan nemen en de stukken kip met de spek bruin bakken.

Boven de pan de knoflook uitpersen en de tijm en de peterselie fijnknippen. De rode wijn en 1 dl. water bij de kip schenken en de kip 50 minuten stoven. De champignons schoonmaken en in plakjes snijden. De uitjes en de champignonplakjes toevoegen en de kip nog ongeveer 10 minuten laten stoven.

Tip: Lekker met de Eigengemaakte Patat Frites van ReceptenRecepten.

Ingrediënten

1 maïskip in vieren gesneden
zout, peper
bloem
100 gr. magere rookspek
12 kleine uitjes
40 gr. boter of margarine
2 teentjes knoflook
1 takje tijm
2 takjes peterselie
3 dl. rode wijn
200 gr. champignons