Recept Originele Boeuf stroganoff

Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi het met zout en versgemalen peper. Verhit steeds 25 gr.  boter in een grote braadpan en bak het vlees in 2 tot 3 porties mooi bruin. Schep het vlees uit de pan en fruit de ui en de knoflook in het bakvet.

Voeg nu de paprika en de champignons toe en bak dit 5 minuten mee. Doe het vlees terug in de pan en schep het paprikapoeder erdoor. Schenk zo veel water langs de rand van de pan dat het vlees net onder staat. Verkruimel het bouillontablet boven de pan en breng het geheel aan de kook.

Draai het vuur laag en stoof het vlees in 1 tot 2 uur zachtjes gaar. Neem de pan van het vuur en breng de stroganoff op smaak met de wodka, de crème fraîche, de peterselie, zout en versgemalen peper naar smaak.

Tip: serveer met rijst of stokbrood en knapperige ijsbergsla

Ingrediënten

1200 gr. magere runderlappen
75 gr. roomboter
2 uien, gesnipperd
4 tenen fijngesneden knoflook
2 rode paprika’s, in blokjes gesneden
500 gr. champignons, in partjes gesneden
2 el. milde paprikapoeder
1 vleesbouillontablet
50 ml. wodka
200 ml. crème fraîche
2 el.  verse peterselie, fijngesneden