Doe het broodmix met de boter en het water in een kom. Kneed alles flink door elkaar. Leg een vochtige theedoek over de kom en laat het deeg tien minuten rijzen op een warme plaats.
Doe dan de rozijnen in een kommetje lauw water en snij de kersjes in kleine stukjes en verwarm de oven voor op 200 graden. Dep de rozijnen droog en voeg ze met de kersjes en de sukade bij het deeg. Kneed nu alles nogmaals goed door elkaar.
Maak van het deeg een ovale plak van ongeveer drie centimeter dik. Van de amandelspijs maakt u een mooie rol die net zo lang is als de plak deeg. Leg de spijs in het midden en doe het deeg eromheen en druk het goed aan. Leg het deeg op een stuk bakpapier op een bakplaat en laat het nog een halfuurtje rijzen met een theedoek eroverheen.
Kluts een ei en bestrijk het brood daarmee als het halfuur om is. Bak het brood in 40 tot 45 minuten gaar en lichtbruin. Bestrooi het brood met poedersuiker zodra het is afgekoeld.
Ingrediënten
1 verpakking witbroodmix
30 cl.lauw water
25 gr. roomboter
75 gr. rozijnen
150 gr. amandelspijs
50 gr. gekonfijte kersen
50 gr. sukade
1 ei
1 el. poedersuiker