Recept Origineel Amerikaans gehaktbrood

Verwarm de oven voor op 190 graden. Verhit in een koekenpan 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui en knoflook ongeveer 2 minuten. Voeg de paprika, wortel en bleekselderij toe en fruit deze ca. 5 minuten.Vet nu de cakevorm in met een halve eetlepel olie. Kneed in een kom het gehakt met het paneermeel, de crème fraîche, de tomatenpuree en het groentemengsel door elkaar. Breng het gehaktmengsel op smaak met chilipoeder, nootmuskaat, zout en peper.Druk het gehakt in de cakevorm en strijk de bovenzijde glad. Bak het gehaktbrood ongeveer40 minuten in de oven op 190 graden. Neem nu het Amerikaans gehaktbrood uit de oven en laat het gehaktbrood  ongeveer 8 minuten rusten. Snijd het gehaktbrood in plakken. Tip: wat betekent origineel? Hiermee bedoelen wij zoals het gerecht normaal gesproken bereid wordt.Tip: serveer met een pasta naar keuze en spercie- of snijbonen.

Ingrediënten

500 gr. rundergehakt
2½ el. olijfolie
halve fijngehakte ui
1 teen geperste knoflook
halve rode paprika, in blokjes gesneden
1 kleine wortel in kleine blokjes gesneden
halve stengel bleekselderij in kleine stukjes gesneden
40 gr. paneermeel
1 dl crème fraîche
2 el. tomatenpuree
snufje chilipoeder
snufje nootmuskaat
snufje zout
snufje peper (versgemalen)
Nodig:1 cakevorm van ca. 20 cm lang