Recept Oosterse salade van aardbeien en kip

Was en droog de aardbeien, verwijder de kroontjes en halveer grote exemplaren. Was en droog de sla en pluk of snij de sla kleiner. Was de komkommer en snij deze in smalle reepjes van ongeveer 5 cm lengte.

Maak eerst de saus: pureer het wit van de bosuitjes met de knoflook, rode peper, koriander, vissaus, poedersuiker en citroensap. Voeg wat water toe als de saus te dik is.

Snij het groen van de bosuitjes in diagonale stukjes en snij het gekookte kippenvlees in kleine stukjes. Verdeel de sla over 2 borden, leg een bergje mihoen in het midden en verdeel de aardbeien, komkommerreepjes en kip erom en eroverheen.

Strooi er de gemberwortel, munt en stukjes bosui over. Verdeel de saus over de borden en garneer met een takje koriander.Per persoon ongeveer 100 gram groenten en 50 gram fruit!

Ingrediënten

125 gr.aardbeien
halve  krop sla of ijsbergsla
halve komkommer
2 bosuitjes
1 teentje knoflook
halve rode peper
2 el. gehakte koriander
3 el. Thaise vissaus
1 tl. poedersuiker
1 el. citroensap
200 gr. gekookte kip
ongeveer 60 gr. gekookte mihoen
stukje gemberwortel van 1 cm fijngehakt
1 tl. munt fijngehakt
2 takjes koriander