Recept Oma‘s stoofpeertjes

Schil de peertjes, halveer ze en verwijder de klokhuizen. Steek de kruidnagels in het stukje citroenschil. Doe de peertjes met citroenschil, kaneelstokjes en rietsuiker in een pan en schenk de rode wijn erover. Schenk er water bij zodat de peertjes net onder staan. Breng het geheel aan de kook en laat de peertjes afgedekt in 2,5 uur gaar en rood stoven. Verwijder de citroenschil en kaneelstokjes. Schep de peertjes in een schaal. Roer het aardappelmeel met een beetje perensap los en schenk het al roerend terug in de pan. Laat het geheel even inkoken tot een gebonden wijnsaus en schenk de saus over de peren.Bewaar in koelkast en serveer warm.

Tip: lekker bij oma’s griesmeelpudding

Ingrediënten

1 kg. Gieser Wildeman stoofperen
3 kruidnagels
stukje citroenschil
2 kaneelstokjes
50 gr. rietsuiker
3 dl.  rode wijn
1 el. aardappelmeel