Recept Mosselen uit de oven met mosterdsaus

Snijd voor dit recept de tomaat en het sjalotje in zo klein mogelijke blokjes. Smelt de boter.Meng voor de mosterdsaus de room met de mayonaise en mosterd. Maak op smaak met peper uit de molen.

Verwarm de bovengril van de oven voor.Verdeel de mosselen over twee ovenschaaltjes. Meng de gesnipperde sjalot samen met een koffielepel in brunoise gesneden tomaat, paneermeel en de gesmolten boter. Verdeel dit mengsel over de mosselen en laat de mosselen onder de voorverwarmde gril enkele minuten gratineren, tot ze licht beginnen te kleuren.

Garneer met plakjes tomaat, partjes citroen en toefjes krulpeterselie. Geef de mosterdsaus er apart bij. Lekker met boeren brood en gezouten boter. Verdeeld in 4 porties ook prima te serveren als voorgerecht voor 4 personen.

Ingrediënten

200 gr. voorgekookte mosselen
1 sjalotje
1 tomaat
3 el.paneermeel
2 el. boter
Voor de mosterdsaus:
1 dl kookroom light
2 el.mayo- of halvanaise
1 tl. mosterd
vers gemalen zwarte peper
Voor de garnering:
plakjes tomaat
partjes citroen
wat krulpeterselie