Recept Moeders bramentaart

Begin met het zeven van de bloem en het bakpoeder. Maak midden in het mengsel een gat en doe hier het ei in. Meng nu het geheel tot een dik breisel. Strooi er de suiker en zout over en meng dan het bloem er ook door. Kneed het nu met je handen tot een glad deegje, en laat het zo’n 20 minuten afgedekt in de koelkast staan. Bekleed de randen van de bakvorm met de deeg, laat wel wat deeg over voor de afwerking! Leg er geschaafde amandelen overheen en daar dan de bramen op en strooi er suiker over.Leg de rest van de deeg er kruislings overheen. Als laatste : zet nu de taart ongeveer 20 tot 30 minuten in de oven.

Ingrediënten

650 gr.bramen
200 gr.bloem
50 gr. geschaafde amandelen
1 pakje vanillesuiker
200 gr. witte suiker
1 mespunt zout
anderhalve tl. bakpoeder
1 ei
100 gr. boter/margarine