Recept Mascarpone-citroentaart

Doe de koekjes in een plastic zak en verkruimel ze met een deegroller of fles. Meng de kruimels met de gesmolten boter.

Doe dit mengsel in een ingevette springvorm, smeer het gelijkmatig uit en druk het stevig aan met de onderkant van een glas. Zet de springvorm ongeveer 20 minuten in de koelkast.

Verwarm nu de oven voor op 180 graden. Klop de roomkaas, mascarpone en suiker door elkaar en klop er het citroensap en -rasp doorheen. Klop de eieren er een voor een door. Schep het mengsel over de taartbodem.

Bekleed de springvorm aan de buitenkant stevig met een enkele laag aluminiumfolie en zet hem in een braadslee. Giet kokend water rond de springvorm zodat hij ongeveer half onder staat. Schuif de braadslee voorzichtig in de oven en bak de taart 45 minuten.Klop de crème fraîche, suiker en vanille-essence door elkaar. Schep het mengsel op de taart, spreid het gelijkmatig uit en zet hem weer 15 minuten in de oven.

Haal uit de oven en laat afkoelen. Zet de taart minstens 2 uur in de koelkast voor je hem opdient. Versier met witte chocoladekrullen of rozenblaadjes.

Ingrediënten

150 gr. gemberkoekjes
70 gr. boter, gesmolten
400 gr. roomkaas
250 gr. mascarpone
150 gr. fijne tafelsuiker
het sap en geraspte schil van 1 citroen
4 grote eieren
voor het glazuur en versiering:
200 ml crème fraîche
1 el. fijne tafelsuiker
kwart theelepel vanille-essence
wat witte chocoladekrullen of rozenblaadjes