Snijd de aubergines in blokjes en bestrooi ze met zout, laat ze zo 10 minuten liggen.
Verwarm de oven voor op 220 graden. Verhit 3 eetlepels olijfolie in een koekenpan en fruit de ui en knoflook zachtjes glazig. Dep de aubergine droog met keukenpapier en schep de blokjes door het uimengsel.
Bak de aubergine op een hoge stand in 2-4 minuten gaar en bruin. Schep de rozijnen en oregano erdoor en voeg zout en peper naar smaak toe. Wrijf de makreelfilets in met zout, peper en wat citroensap.
Verdeel het auberginemengsel over de bodem van een ingevette ovenschaal en leg de makreelfilets erop. Meng de Griekse yoghurt met het ei, de rest van het citroensap en de laatste lepel olijfolie en schenk dit mengsel over de vis.
Schuif de schotel in het midden van de oven en bak de makreel in 20 tot 25 minuten goudbruin en gaar.
Tip: lekker met witte rijst en Tomatensalade met mozzarella van ReceptenRecepten!
Ingrediënten
2 aubergines
4 el. olijfolie
1 grote ui, grof gesnipperd
2 fijngehakte teentjes knoflook
3 el. rozijnen
1 el. gedroogde oregano
3 mooie verse makrelen, in filets gesneden
het sap van 1 citroen
150 gr. Griekse yoghurt
1 ei