Recept Mais-avocado soep

Hak de rode uien fijn en bewaar de helft hiervan. Fruit de andere helft van de gesnipperde uien samen met de teentjes knoflook in de olie, tot zeeen beetje glazig en nog lekker krokant van binnen zijn. Voeg dan de bouillon, de rijst en het bonenkruid toe en laat het een kwartiertje zachtjes pruttelen.Laat ondertussen de maïskorrels uitlekken en snij het pepertje in ringetjes. Snij het vruchtvlees van de avocado in schijfjes. Verwarm de maïs, het pepertje en de avocado mee in de soep en maak nu alles op smaak met zout en versgemalen peper. Als laatste: strooi de rest van de gehakte rode uien uit over de borden.

Ingrediënten

2 rode uien
2 teentjes knoflook
1 el. olijfolie
1 liter kippenbouillon
100 gr. snelkookrijst
1 takje bonenkruid
1 blikje maïskorrels
1 groen pepertje
1 niet te rijpe avocado
wat zout en vers gemalen peper