Recept Macaronischotel met aubergine

Kook de macaroni in ruim kokend en gezouten water gaar. Laat de macaroni in een vergiet uitlekken. Snijd de aubergine in plakken. Verhit de olie en bak de plakken aubergine aan weerszijden even aan. Laat ze uitlekken en strooi er zout over. Smelt 40 g boter, doe de bloem er in een keer bij en roer het geheel tot een bal. Schenk 1 dl bouillon erbij en roer het tot een glad mengsel. Herhaal dit tot alle bouillon is opgenomen en maak de saus dan op smaak met peper, zout en nootmuskaat. Schep drie kwart van de kaas en de macaroni door de saus en neem de pan van het vuur. Klop de eieren los. Bestrijk een ovenvaste schaal met een dikke laag boter. Leg de macaroni en de aubergine laag om laag in de schaal. Schenk steeds wat losgeklopte ei over de aubergine. Zorg dat de laatste laag uit macaroni met saus bestaat. Strooi de resterende kaas erover en zet de schaal 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden.

Ingrediënten

400 g volkoren macaroni
zout
peper
4 eetlepels olijfolie
2 aubergines
50 g boter
40 g bloem
5 dl bouillon
nootmuskaat
2 eieren
100 g geraspte pecorino of oudekaas