Recept Macaroni met ei-salamisaus.

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijd de salami in blokjes. Borstel de champignons schoon en snijd ze in niet te dunne plakjes. Snipper de ui en klop de eieren met de slagroom wat peper en zout en de pesto los en laat dit even staan. Vet een ovenschotel goed in met wat boter.

Maak de macaroni op de uw bekende wijze klaar. Verwarm de olijfolie in een koekenpan of braadpan.Laat hierin de salami  1 minuut bakken en voeg er dan de champignons en ui aan toe en pers er de knoflook bovenuit. Roer hier na ongeveer 5 minuten het eimengsel, op hoog vuur en onder voortdurend roeren, doorheen tot het eimengsel gestold is.

Giet de gare macaroni onder de koude kraan af en roer ze door de saus tot alles goed is doorgewarmd. Schep dan het geheel over in de ovenschaal en strooi er de geraspte kaas overheen. Zet het nu zo’n 15 minuten in de oven tot dat de kaas een mooi kleurtje heeft gekregen, eventueel de grill gebruiken.

Ingrediënten

200 gr. salami (aan één stuk).
1 theelepel pesto.
1 bakje champignons.
250 gram macaroni.
1 ui.
3 eieren.
1 el. olijfolie
1 teentje knoflook
100 ml. slagroom.
100 gr. geraspte kaas
peper en zout.