Recept Maaltijdsalade met Oosterse kip

Verwijder bij de kipfilet zorgvuldig de vliesjes en aanhechtingen en snijd de filets in gelijke dunne reepjes. Verwijder lelijk blad van de prei en spoel het zand ertussenuit en snijd ze in dunne ringetjes, Maak de sperziebonen schoon en kook ze ongeveer 4 minuten en spoel ze dan koud af. Maak de slabladen los en spoel ze schoon en droog ze.Snijd de tomaatjes dwars doormidden en de komkommer in dunne schijfjes.

Maak diepe borden of schaaltjes als volgt op:Leg in het midden een handje veldsla. Neem een blad Lollo Rosso en een blad Lollo Bianco en leg ze op elkaar en leg zo de hele rand van het bord vol. Leg dakpans-gewijs aan de onderkant van de Lollo sla de komkommerschijfjes. Op de veldsla komt een handje van  de preiringetjes

Verhit de olijfolie in een wokpan en roerbak de kip bruin en voeg op het laatst de sambal toe. Blus het geheel af met veel ketjap en laat nu alles 5 minuten sudderen. Schep de kip uit de ketjap en houd deze warm. Voeg de room in gedeelten toe aan de ketjap en roer steeds glad tot een stevige dressing. Proef en maak af met peper en zout.Eventueel wat ketjap toevoegen als de ketjapsmaak te zwak geworden is.

Roerbak de sperziebonen in een andere pan met de knoflook.Leg ze in bundeltjes tussen de Lollo sla.Schep een vierde deel van de kip op de prei en leg de halve tomaatjes in de “hoekjes”. Maak af met een toefje alfalfa en schenk wat dressing over de salade en zet de rest van de dressing op tafel.

Tip: deze salade kan koud of warm worden gegeten, maar serveer er altijd grove stukken Belgisch boerenbrood van ReceptenRecepten bij!

Ingrediënten

500 gr. kipfilet
400 gr. gemengde veldsla
halve krop Lollo Rosso
halve  krop Lollo Bianco
1 dunne prei
10 kleine trostomaten
half bakje alfalfa
400 ml. ketjap
half flesje kookroom
400 gr. mooie sperziebonen
1 teen uitgeperste knoflook
1 komkommer
2 tl.  sambal badjak
2 el. olijfolie