Recept Maaltijdsalade met gebakken aardappelen, cashewnoten en feta

Maak de haricots verts schoon, halveer ze, was ze en kook ze in 5 minuten beetgaar in water met zout. Spoel ze dan onder koud water af in een vergiet en laatze uitlekken. Verhit in een koekepan 3 eetlepels olie en bak de aardappelblokjes in ongeveer  20 minuten al omscheppend bruin en gaar. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd ze in vieren. Laat de fetablokjes uitlekken en bewaar de gekruide olie. Verhit in een andere koekepan 1 eetlepel olie en bak de cashewnoten hierin snel lichtbruin. Schepze vervolgens op keukenpapier. Roer in een kommetje een dressing van de wijnazijn, mosterd, walnotenolie, 3 eetlepels opgevangen gekruide olie, zout en peper. Meng in een grote kom de helft van de sla, boontjes, dressing, helft van de artisjokken, helft van de feta en de helft van de cashewnoten. Schep de salade op een grote schaal. Verdeel de aardappelen hierover. Garneer het met de rest van de sla, artisjokken, feta en noten.

Ingrediënten

150 g haricots verts
wat zout en peper
4 el. olie
750 gr. diepvries aardappelblokjes
1 blik artisjokharten van 400 gram
1 pot feta in gekruide olie van 300 gram
100 gr. cashewnoten,
anderhalve el. witte wijnazijn
2 tl. mosterd
1 el. notenolie
200 gr. gemengde friséesla