Recept Luxe witlofsalade

De witlof goed wassen. De uiteinden eraf snijden en de buitenste blaadjes bewaren voor de garnering. Het hart met een scherp mesje verwijderen. De overige witlof in dunne reepjes snijden. Besprenkel de lof met citroensap om verkleuring te voorkomen. De appel schillen, in blokjes snijden en samen met de rozijnen bij de witlof doen. De dressing samen met de honing en yoghurt gladroeren en bij de witlof voegen. Op smaak brengen met peper en zout. De gerookte kip in blokjes snijden en aan de salade toevoegen. Het geheel goed door elkaar mengen en 30 minuten laten intrekken. Vervolgens op gekoelde borden in het midden rangschikken en met de witlofblaadjes garneren en  bestrooien met gehakte peterselie. Tip: serveer met de Krieltjes uit Bretagne!

Ingrediënten

4  stronkjes mooi witlof
1 stevige groene appel
sap van 1 citroen
100 gr. rozijnen
vers gemalen peper en zout
2 gerookte kipfilets
2 el.honing
5 el. sladressing
4 el. boerenyoghurt
1 el. gehakte peterselie