Recept Luxe stamppot van koolraap

Aardappelen en koolraap schillen en in stukken snijden. Met weinig water en zout aardappelen en de koolraap in ongeveer 20 minuten gaar koken. Intussen ook de bieslook fijn knippen. Hierna de champignons in vieren snijden en in een koekenpan de kruidenboter verhitten en de champignons 5 minuten bakken tot al het vocht verdampt is en de peper erboven malen. Aardappelen en koolraap afgieten en fijnstampen. Nu de grill op hoogste stand voorverwarmen. Yoghurt, ¾ deel kaas en ¾ deel van bieslook erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper en in een schaal doen, de rest van de kaas erover strooien en onder de grill gratineren. Als laatste  de champignons erop scheppen en de rest van bieslook erover strooien.

Ingrediënten

750 gram aardappelen
1 koolraap van ongeveer een kilo
zout
wat verse bieslook
250 gr. kastanjechampignons
2 el. kruidenboter
125 ml. Bulgaarse yoghurt
wat versgemalen peper
100 gr. geraspte boerenkaas