Recept Luxe salade van groene asperges

Als het lukt om van de asperges alleen de toppen van ongeveer 5 tot 6 centimeter te gebruiken, kunt u de onderste hejften gebruiken voor een heerlijke aspergesoep. Was de sla en laat ze goed uitlekken of deze maak droog in een slamolen. Snijd de paprika en tomaten in blokjes en snijd de bosui in fijne ringetjes en voeg de gekookte krielaardappelen toe. Rangschik alle ingrediënten voor de sla op vier borden. Meng voor de saus de olie, wijnazijn en citroensap met de fijngehakte ui en doe er naar smaak zout, peper en peterselie door. Giet deze over de salade

Ingrediënten

800 gr. groene asperges
1 krop lollo rosso of eikenbladsla
1 rode paprika
2 tomaten
1 bosuitje
300 gr. krielaardappelen
6 el. olie
2 el. wijnazijn
sap van 1 limoen
1 ui
peper en zout
wat verse peterselie