Recept Lintmacaroni met tomatenvinaigrette en mais

De tomaten wassen en inkruisen. In kokend water dompelen en ontvellen. De tomaten halveren en de zaden verwijderen. De tomaat in blokjes snijden. De maiskolfjes afgieten. In een kom de maiskorrels, zonnebloemolie, notenolie, 1,25 tl zout, en 1/4 tl peper doen. De knoflook erboven uitpersen en de blaadjes van de selderij erboven fijn knippen en dit tot een vinaigrette roeren. De blokjes tomaat erdoor scheppen en de peterselie fijn knippen. De tagliatelle gaar koken in ruim kokend en gezouten water, afgieten en verdelen over de borden. 4 el vinaigrette erover verdelen en garneren met maiskolfjes en olijven. Langs de rand van de borden peterselie strooien, dan de rest van de vinaigrette erbij serveren.

Ingrediënten

450 g pomodori
150 g maiskorrels
3/4 dl zonnebloemolie
1/2 dl notenolie
zout
zwarte peper
1 teen knoflook
2 takjes selderij
3 takjes peterselie
400 g tagliatelle
150 g jonge maiskolfjes
20 zwarte olijven