Recept Lever in sinaasappel-notensaus

Snipper de sjalotjes en pers 1 sinaasappel uit. Vul het sap aan met 1,5 dl water. De andere sinaasappel goed schillen met een mes zodat ook de witte velletjes meegeschild worden. Snijd hem in dunne plakjes en scheur de slabladen in stukjes. Wrijf de lever in met gemberpoeder, peper en zout en bestrooi hem dan met bloem. Verhit de boter en bak de helft van de sjalotjes. Voeg de lever toe en bak deze in 10 minuten zacht gaar. Keer halverwegen de lever. Leg de lever op een plank en laat hem 2 minuten rusten. Roer een papje van de maizena met 2 el koud water. Doe het sap van de sinaasappel bij het bakvet en breng het aan de kook. Doe de maizena erbij en blijf roeren tot er een gebonden saus ontstaat. Voeg de sinaasappelplakjes toe en de walnoten.  Snijd de lever in plakken en meng die door de saus. Verdeel dit over de borden en strooi de rest van de sjalotjes erover, hierna garneren met ijsbergsla.

Ingrediënten

2 sjalotjes
2 sinaasappels
4 bladeren ijsbergsla
400 g varkenslever
zout
peper
1,5 tl gemberpoeder
1 el bloem
1 el boter
1,5 el maizena
25 g gepelde walnoten