Recept Lamsstoofpot

Snijd de uien fijn en laat de olijfolie in de braadpan heet worden, bak het vlees bruin en voeg de uien en knoflook toe.Water erbij doen tot het vlees half onder staat, kaneelstokje erbij en het geheel 2 ½  uur laten sudderen

Na ongeveer anderhalf uur de abrikozen en de tomaten erbij doen. Als de totale tijd om is het vlees uit pan halen en van het bot af snijden

Het vlees terug in pan doen, het blik tomaten, honing, zout en peper erbij voegen.In een andere pan amandelen roosteren, nu alles samen doorwarmen en opdienen.

Tip: lekker met Salade met Feta en Rijst van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

750 gr.lamsvlees om te stoven, dus met bot. Het gewicht is zonder bot.
20 stuks gedroogde abrikozen
100 gr. gepelde amandelen
4 mooie verse tomaten
1 blik gepelde tomaten
2 grote rode uien
1 kaneelstokje
2 teentjes knoflook
1 grote el. honing
versgemalen zwarte peper
wat zout