Recept Kropsla met Zeeuws spek

Pluk de slablaadjes zorgvuldig los en leg ze in ijskoud water. Kook de eieren in 3 minuten zacht. Verwarm de koekenpan en snij het spek in kleine stukjes en bak ze zachtjes een beetje uit. Schrik de eieren met koud water en laat ze verder afkoelen. Klop van de mosterd, azijn en olie een dressing en breng op smaak met zout en peper. Droog de sla en verdeel over 4 borden. Pel de eieren en snijd ze doormidden. Leg op elk bord twee halve eieren en verdeel het spek over de sla. Giet ook een straaltje van het bakvet over de sla en als laatste een lepel van de dressing. Snipper de bieslook over de salade.

Ingrediënten

150 gr. Zeeuws spek in plakjes
1 mooie krop bladsla
4 eieren
1 tl. scherpe mosterd
2 el. witte wijnazijn
4 el. zonnebloemolie
zout en versgemalen peper
bieslook