Recept Koude komkommer soep met een tartaar van biologisch zalm en een bruchetta van desembrood met crème fraîche

Halveer de komkommers, verwijder de zaadlijst met behulp van een lepel en snijd ze in plakjes. Doe deze in een bak of schaal en voeg zout en 1 teentje knoflook toe. Maal het geheel glad met behulp van een staafmixer of blender. Passeer de massa door een zeef en breng het op smaak met peper , zout en 1 eetlepel crème fraîche. Zet het geheel koud in een bakje in de koelkast tot nader gebruik. Voor de tartaar: Verwijder het vel van de zalmfilet en snijd de zalm in kleine blokjes. Snipper 1 sjalotje en snijd ¼ van de bos bieslook in fijne ringen. Voeg dit bij de zalm. Hak 1 teentje knoflook in fijne blokjes en doe het bij de zalm. Voeg twee eetlepels crème fraîche toe en meng het geheel. Laat de massa opstijven en steek er tartaartjes van vlak voor het serveren.
Voor de bruchetta:
Snijd het desembrood in  4 lange plakken en bestrijk deze met wat olijfolie en peper en zout. Bak ze krokant in de oven op 170 graden voor 10 minuten. Bestrijk de bruchetta vervolgens met een teentje knoflook. Crème fraîche : Klop de resterende crème fraîche op tot het stijf is. Breng het op smaak met peper en zout en enkele bieslookstengels in ringen. Bewaar in een bakje tot nader gebruik.
Tip hoe te serveren:
Zet de tartaar in het midden van het bord, verdeel de soep over de 4 borden. Bestrijk de bruchetta’s met de crème fraîche bieslook en leg deze op de tartaar, garneer af met een stengel bieslook of kervel.

Ingrediënten

4 komkommers
2,5 dl. crème fraîche
200 gr. biologische zalmfilet
1 sjalotje
1 bosje bieslook
4 plakken zuurdesembrood
olijfolie
2 teentjes knoflook
peper en zout
wat kervel