Recept Koolrabi en gehaktballetjes

Maak het gehakt op smaak met zout, de beschuiten en de kruiden. Draai er kleine balletjes van, 5 uit 100 gram, dus 5 per persoon. Braad de gehaktballetjes in weinig boter zachtjes gaar met de deksel schuin op de pan. Ondertussen schilt u de koolrabi’s en snij ze in blokjes. Een gedeelte van de groene stengels hakt u fijn om straks de saus een mooie tekening te geven. Kook de koolrabiblokjes net aan gaar, zoalsbloemkool. Het lekkerst is natuurlijk beetgaar! Giet ze door een zeef af en vang het kookvocht op. Haal de balletjes uit de pan. Voeg het kookvocht van de koolrabi bij het braadvet en breng dat aan de kook. Bind het met maizena op de door u gewenste dikte. Breng de saus op smaak met zout en peper en voeg ook wat nootmuskaat toe en op het laatst de koffiemelk. Doe de gehaktballetjes er in plus de fijngehakte groene stengels. Warm het geheel goed door. Tip: lekker met  Originele Hollandse aardappelpuree van ReceptenRecepten

Ingrediënten

400 gr. runder gehakt
1 zakje gehaktkruiden
zout en peper
2 beschuiten
3 verse koolrabi's
maizena
half kopje koffiemelk
nootmuskaat