Recept Konijn uit de romertopf

De ui schoonmakenen in ringen snijden. De tomaat in stukken snijden en het ontbijtspek in kleine stukjes snijden. Konijn in stukken snijden en inwrijven met peper, zout en tijm. Boter verhitten en de spek en ui in 3 minuten bakken. Uit de pan halen. Het konijn in het bakvet in 10 minuten bruin braden. Pils en 3 el water toevoegen en de aanbaksels losroeren. De ui, spek, tomaat, olijven en honing erdoor mengen. De Romertopf minstens 10 minuten in water onderdompelen en dan het konijn erin doen. Deksel erop leggen en in het midden van een koude oven zetten. de oven aanzetten op 250 graden en de konijn in 2 uur gaar laten stoven. Tip: lekker met rode kool en puree.

Ingrediënten

1 ui
2 tomaten
50 g ontbijtspek
1 kg konijn
zout
peper
2 tl tijm
25 g margarine
1 dl pils
6 zwarte olijven
1 el honing