Laat de biefstukjes op kamertemperatuur komen. Verhit nu in een sauspannetje de 25 gram boter, en fruit hierin de sjalotjes tot ze glazig en enigszins gebruind zijn Voeg dan de port en de wijn toe en laat het 2 minuten zachtjes koken. Voeg dan de bouillon toe en laat de saus rustig tot de helft inkoken. dit duurt wel een poosje
Roer nu een voor een de blokjes boter erdoor, tot een gladde, enigszins gebonden saus is ontstaan. maak op smaak met zout en peper.
Bak nu de biefstukjes naar eigen wens rauw of medium, bestrooi met wat zout,leg ze op mooie borden, schenk de saus erover en garneer met een takje peterselie.
Tip: lekker met Krieltjes uit Bretagne van ReceptenRecepten en bijvoorbeeld sperzieboontjes!
Ingrediënten
4 mooie kogelbiefstukjes
1 el. olijfolie
25 gr. boter
8 sjalotjes, gepeld en gehalveerd
2 dl. rode port
1 dl. stevige rode wijn
5 dl. runderbouillon
50 gr. koude boter, in kleine stukjes gesneden
zout en versgemalen peper