Recept Kipfilet met ketjap-aardappels

Schil de aardappels en snijd ze in stukjes. Meng ze met wat gesnipperde ui, 2 teentjes fijngesneden knoflook, gehakte peper, ketjap en bouillon en breng het geheel aan de kook.

Laat het nu met een deksel op de pan op laag vuur 20 minuten garen.Verhit een pan met een mengsel van olie en boter. Breng het vlees op smaak met zout en peper en bak het aan beide zijden.

Verhit ondertussen een pan met een beetje olie. Fruit de overige gesnipperde ui met de overige fijngehakte knoflook. Voeg het in stukjes gesneden spek en de doperwtjes toe en bak het geheel  dan nog 2 minuten.

Als laatste: verdeel de ketjap-aardappels over de borden. Leg er een in plakken gesneden kipfiletje op en verdeel de erwtjes erover.

Ingrediënten

1 kg.aardappelen
anderhalve gesnipperde ui
3 teentjes knoflook
halve rode peper
1 dl. ketjap manis
2 dl. kippenbouillon
500 gr. biologische kipfilet
100 gr. ontbijtspek
200 gr. doperwten