Recept Kipfilet in zoetzure saus

Bak de kipfilet in de zonnebloemolie, in een hapjespan goudbruin. Snijd intussen de paprika’s in stukjes en de appelen in schijfjes.

Doe nu in een klein pannetje de kipbouillon tablet met een klein beetje water in de pan, doe hierbij de azijn en de ketjap en de honing of de suiker. En het sap van de uitgelekte ananasstukjes.Laat dit even doorkoken en doe hier het papje van de maïzena bij en laat alles even doorkoken tot het helder is.

Als de kipfilet lekker goudbruin is mogen de appelen en de paprika’s erbij en een klein beetje water om aanbranden te voorkomen.Laat alles een beetje zacht worden, met een deksel op de pan,nu mogen ook de ananasstukjes erbij.

Dan de saus er voorzichtig overschenken laat dit alles op een klein pitje  gaar worden in een kleine 20 minuten.

Tip: serveer hierbij een lekkere langkorrelrijst!

Ingrediënten

400 gr. kipfilet
4 stuks Jonagold appelen
1 paprika groen
1 paprika rood
1 flinke lepel honing of 3 lepels suiker
3 el. azijn
3 el. ketjap
wat zonnebloemolie
1 kippenbouillontablet op lossen in kopje water 200 ml.
1 klein blikje ananasstukjes.
1 lepel maïzena oplossen in kopje met beetje water.