Recept Kip uit de oven met aubergine

Snijd de aubergine in lange plakken van ongeveer een centimeter en gril deze kort in pan of oven.
Snijd de tomaten in en dompel ze dan even in kokend water. Ontvel nu  de tomaten en verwijder de zaadlijsten en snijd deze in halve stukken, of halveer de gepelde tomaten.

Meng de balsamico-azijn, olie, peper, suiker en een beetje vocht van de tomaten en leg de kipfilets hierin om te marineren.Leg in een ovenschaal op elke plak aubergine een kipfilet en leg dan de tomaten bovenop de kipfilets. Nu de kappertjes en het restant van de marinade over de kip schenken.

Na ongeveer 15 minuten op 200 graden in de oven, de plakken mozzarella toevoegen en terug in de oven tot de kip gaar is inongeveer 10 minuten. Garneer de filets met een paar blaadjes verse basilicum.

Ingrediënten

4 kipfilets
1 aubergine
1 bol mozzarella
4 tot 6 verse tomaten
2 el. kappertjes
3 el. balsamico-azijn
1 el. olijfolie
2 el. bruine suiker
wat verse basilicum
wat zwarte peper