Recept Kip-rijstsalade met kerrie en kokos

Snijd de kipfilet in stukjes, pel en snipper de ui en snij de kaas in blokjes. Verhit de olie in een braadpan en roerbak de kip en ui ongeveer 3 minuten. Roer dan de kerrie,kokos, rozijnen en de rijst erdoor en roerbak tot alle koorles glanzen van de olie. Roer het appelsap, 2 dl water en de verkruimelde bouillontablet door het rijstmengsel.Breng het vocht aan de kook en laat de rijst afgedekt, op een laag vuur in plus minus 30 minuten zachtjes gaar en en droog worden. Laat het rijstmengsel afkoelen. Roer de azijn en mayonaise tot een sausje. Roer het sausje en de kaasblokjes door de afgekoelde rijst en breng de salade op smaak zout en peper.

Ingrediënten

200 gr. kipfilet
1 kleine ui
2 el. olijfolie
1-2 tl. kerrie
2 el. geraspte kokos
2 el. rozijnen
150 gr. witte rijst
1 dl.appelsap
halve kippenbouillontablet,
1 el. mayonnaise
halve el. witte wijnazijn
50 gr.jonge kaas
zout en peper