Recept Kip met seizoensgroenten en mango

Roer alle ingrediënten van de marinade door elkaar en voeg net zoveel water toe tot er een papje ontstaat. Snijd de kipfilet in lange repen en voeg hier de marinade aan toe, laat alles nu minimaal een uur marineren Schil de wortel en snijd hem in dunne plakjes. Snijd de paprika en bamboescheuten in dunne reepjes en snij de mango in blokjes.Verhit olie in een wok en bak de reepjes kip hierin. Haal ze uit de olie als ze goed bruin zijn en laat ze uitlekken op keukenpapier.Bak vervolgens de groenten en de mango beetje bij beetje in de olie, laat dit ook goed uitlekken. Verwijder de olie uit de wok en doe alle ingrediënten van de saus erin, behalve de maïzena. Voeg de kip en groenten toe en verwarm alles op hoog vuur. Voeg daarna de maïzena toe en blijf roeren tot de saus gebonden is.

Ingrediënten

Marinade
snuifje baksoda
1 el. suiker
1  geklopt eiwit
1 el. maïzena
snufje zout
water
Vlees
5 kipfilets
1 winterwortel
1 rode paprika
1 groene paprika
1 blikje bamboeshoots
1 rijpe mango
2 el. olie
Saus
1 el. Japanse sojasaus
1 el. zoete ketjap
1 el. rijstwijn
1 el. oestersaus
1 el. sesamolie