Recept Kip met gekleurde salade

Voor de marinade: meng de olijfolie met de knoflook en peper. Laat de kippenfilets in een afgesloten kom hier 30 minuten tot 1 uur in marineren. Haal ze uit de marinade, droog ze af en bak ze gaar in de olijfolie. Kruid met peper en zout en laat ze daarna afkoelen.
Voor de saus: meng de tomaten met de ui, basilicum, olijfolie, olijven en azijn. Voeg peper en zout toe, dek het af en laat het rusten.
Voor de sla: Maak de sla schoon, spoel het goed en droog het. Meng de met olijfolie en azijn besprenkelde sla in een grote slakom. Snijd de kippenfilets in kleine blokjes en meng ze met de saus. Leg de kippenblokjes daarna op de sla. Bestrooi als laatste alles met wat bieslook

Ingrediënten

8 kippenfilets
marinade
2 eetlepels olijfolie
1 teentje knoflook
wat peper
saus
1 fijngehakte ui
2 el. olijfolie
2 in blokjes gesneden tomaten
8 in stukjes gesneden zwarte olijven
1 scheutje wijnazijn

salade
1 krop eikebladsla
1 krop frisee
2 el. olijfolie
rode wijnazijn
fijngehakte basilicum en bieslook
peper en zout