Recept Kip met een korstje

Begin met het voorverwarmen van de oven tot 230 graden. Meng de karnemelk, de limoensap, mosterd, knoflookpoeder, zout en peper in een kleine kom.

Wentel de stukken kip door het karnemelkmengsel, let wel op dat de kip aan beide kanten goed bedekt is. Strooi de verkruimelde cornflakes op een vel bakpapier en wentel de stukken kip hierdoor en druk de kruimels stevig op de kip.

Leg de kip op een bakplaat en bedruppel elk stuk met halve theelepel olie. Bak ze 8 tot 10 minuten lichtgoudbruin in de oven, keer ze om, bedruppel elk stuk kip weer met halve theelepel olie en bak de stukken kip nog 10 minuten tot de kip gaar en knapperig is.

Ingrediënten

3 el. karnemelk
anderhalve tl. vers geperst limoensap
1/4 tl. Dijon mosterd
snufje knoflookpoeder
snufje witte peper
snufje zout
2 stukken platgeslagen kipfilet
40 gr. verkruimelde cornflakes
2 tl. plantaardige olie