Recept Kip Met Chinese Paddenstoelen

Week de kruidige paddestoelen in een beetje water. Laat ze uitdruupen en verwijder de stelen. snij de kip in de lengte in stukken. Los het maïsmeel op in 1 el water en bevochtig hiermee de stuken kip. Laat 1/4 uur rusten. Snij de bamboeloten in fijne plakjes. Halveer de paprika, verwijder de zaden en snij hem in driehoeken. Hak het plakje gember. Verwarm 2 el olie in een braadpan. Leg er de kip en de gember in en laat een twintigtal minuten bakken. voeg er de paddenstoelen, de stukken paprika en de bamboeloten bij. Roer aanhoudend. Giet er de bouillon met de oestersaus bij. Ga door met roeren en bind de saus met het in een beetje water opgeloste maismeel. Dien onmiddelijk op.

Ingrediënten

400 g kipfilet
50 g Chinese of kruidige paddestoelen
100 g bamboeloten
1 paprika
1/4 l bouillon
2 el maïsmeel
3 el arachideolie
1 schijfje gember
een beetje oestersaus