Recept Kip in ’t pannetje

Snij het spek in dobbelsteentjes en laat deze op een laag vuur zacht uitsmelten. Bestrooi de kip aan de binnenkant met een beetje zout en vrij veel peper. Smelt de boter en braad de kip mooi goudbruin.

Neem de kip uit de pan en houd hem warm. In de braadboter achtereenvolgens de aardappeltjes, worteltjes en sjalotjes goudbruin bakken. De champignons en een beetje wijn toevoegen en even doorwarmen.

De kip weer in de pan doen en nog wat zout en peper toevoegen. Met het deksel op de pan zacht gaar stoven. Voor het serveren de spekjes bij de kip scheppen en het geheel bestrooien met peterselie.

Ingrediënten

1 kip van ongeveer 1 kilo
75 gr. boter
12 sjalotjes
1 winterwortel in blokjes gesneden
20 geschilde kleine vastkokende aardappeltjes
200 gr. champignons
150 gr.ontbijtspek aan 1 stuk
wat versgemalen witte peper
zout
1 el. peterselie
wat droge witte wijn.