Recept Kerriesoep met gamba’s van de grill

Zet de kippenbouillon op het vuur. Doe in een steelpannetje een aantal lepels kerrie met wat witte wijn, laat dit zachtjes koken. Snijd daarna een sjalotje en doe deze bij de bouillon samen met de kerrie en dan naar eigen smaak sterk of licht maken.

Doe de rode Thaise curry erbij om het pittiger te maken, voeg daarna wat crème fraiche toe.Bak de gamba’s aan beiden kanten op de grill en voeg hieraan gemalen peper en zeezout toe.Serveer de soep in een cappuccinokop of kleine kom en steek de gamba aan een prikker. Deze leg je op het randje van het kopje Als laatste het geheel garneren met bosuitje en serveren met een minibroodje.

Ingrediënten

1 liter kippenbouillon
3 el. kerriepoeder
4 houten prikkers
3 el. witte wijn
1 sjalotje, fijngesneden
1 tl. rode Thaise curry
klein beetje crème fraiche
4 grote gamba’s
peper en zout
1 bosuitje, in ringetjes gesneden
4 st. minibroodjes