Recept Kapucijnerschotel met bier!

In een braadpan de boter verhitten en de spekblokjes ongeveer 3 min zachtjes bakken. Intussen de ui pellen en snipperen, paprika wassen, halveren, zaadlijsten verwijderen en in stukjes snijden. Aan het spek toevoegen en ongeveer 2 minuten meebakken.

Nu het gehakt toevoegen en rul en bruin bakken. Intussen salami in stukjes snijden. Krielaardappelen in vieren snijden. Salami en aardappelen door gehakt scheppen en 3 min meebakken.

De pils, zout en cayennepeper toevoegen. Met het deksel op de pan 10 min zachtjes koken. In een zeef kapucijners laten uitlekken en door het aardappelmengsel scheppen. Mengsel door en door heet laten worden. Van vuur af mosterd erdoor roeren

Tip: Geef er de Luxe komkommersalade van ReceptenRecepten bij!

Ingrediënten

1 el.boter of margarine
50 gr. magere spekblokjes
1 ui
1 rode paprika
100 gr. rundergehakt
100 gr. dik gesneden salami
200 gr. geschrapte krielaardappelen
1 dl. pils
zout en cayennepeper
1 pot jonge kapucijners
1 e.l franse mosterd