Recept Kalfsvlees Geroosterd op Kookplaat

Snij de kalfshaas in stukken van 3×4 cm met een dikte van 0,5 cm. Los 1 el maïsmeel en 1/2 tl 5 kruiden poeder op in 1 el water en 1 tl olie. Leg het vlees in deze marinade. Verwijder de wortel van de Chinese kool. Halveer de kool in de lengte en snij ze daarna in stukken. Hak het schijfje gember fijn. Blancheer de kool in kokend water. Laat uitdruppen. Verwarm de kookplaat. Verwarm 1 el olie in een braadpan. Leg er het vlees met de gember in en laat 1 minuut bakken. Laat uitdruppen. Breng de bouillon aan de kook. Voeg de sojasaus en 1 tl fijngestampte peper bij. Bind de saus met het in een beetje water opgeloste maïsmeel. Zet de kookplaat op het onderstel. Leg er de Chinese kool op. Bedek met het vlees en overgiet met de pepersaus. Dien onmiddelijk op.

Ingrediënten

400 g kalfshaas
1 Chinese kool
1 schijfje gember
2 el maïsmeel
1 tl sojasaus
1 tl fijngestampte peper
1/2 tl 5 kruiden poeder
1/4 l bouillon
2 el olie