Recept Kalfslapjes met paprika

Snijd het vlees in reepjes. Verhit de wok en braad het vlees aan. Voeg de paprika, de wortel en de ui toe. Roer na 2 minuten de knoflook en de doperwtjes er door en laat even garen.

Kruid het gerecht met paprikapoeder, peper en zout. Voeg de melk en het bouillonblokje, opgelost in 100 ml water, toe. Laat even pruttelen en voeg de maïzena toe. Roer door en laat nog even koken. Serveer met de gekookte rijst.

Tip: Dit gerecht is vrij snel klaar, makkelijk op bijvoorbeeld de camping!

Ingrediënten

250 gr. kalfslapjes
200 gr gekookte rijst
4 rode paprika’s, in reepjes gesneden
2 flinke wortels, in stukjes gesneden
2 uien, in ringen gesneden
4 el. doperwtjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
120 ml. magere melk
1 vetarm runderbouillonblokje
2 koffielepels maïzena
paprikapoeder
peper en zout naar behoefte