Recept Kalfsfricassee

Doe in klontje boter in een snelkookpan en stoof daar de ui in.Voeg het vlees toe en bak het bruin.Voeg dan melk toe totdat het vlees onder staat. Voeg dan het bouillonblokje, het laurierblaadje en peper en zout naar smaak toe. Sluit de snelkookpan en laat 20 minuten koken.

Voeg dan de gehaktballetjes en de champignons toe en laat alles nog 5 minuten koken.Haal alle vlees en champignons uit het kookvocht en bind het kookvocht met maïzena. Neem het eigeel van 1 ei en roer met een beetje van de saus. Voeg het mengsel toe aan de saus en voeg de room en een beetje citroensap toe.Doe het vlees en de champignons terug in de saus en warm alles nog eens goed door.

Tip: lekker met de Eigengemaakte Patat Frites van ReceptenRecepten!

Ingrediënten

600 gr. kalfspoulet
400 gr. gehaktballetjes
500 gr. mooie witte champignons
1 bouillonblokje
1 blaadje laurier
peper en zout
1  ei
1 ui
200 ml. room
citroensap
boter
melk