Recept Jachtschotel met appel

De ui snipperen, de preien in halve ringen snijden en in de verhitte boter fruiten. Het vlees klein snijden en al  omscheppend meebakken, nu de specerijen en de bouillon toevoegen en 15 minuten laten stoven. Ondertussen de appels schillen, in stukjes snijden en met de rozijnen plus de suiker bij het vlees roeren.De aardappelpuree bereiden en hierdoor de kaas roeren.

Het vleesmengsel in een ovenschaal doen en met de aardappelpuree afdekken. Dit dun met paneermeel bestrooien, hier en daar een klontje boter leggen en onder een hete grill het gerecht een bruin korstje laten krijgen.

Tip: serveer hierbij de Rode winterse salade.

Ingrediënten

1 ui
2 preien
40 gr. boter
400 gr. biologisch rundvlees
1 laurierblad
2 kruidnagels
1 1/2 dl. runderbouillon
2 zure appels
2 el. rozijnen
1 el. suiker
500 gr. originele  Hollandse aardappelpuree
50 gr. geraspte oude kaas
wat paneermeel