Recept Irakese kerrie

Verhit de olie in een pan en bak de quorn goudbruin en haal ze uit de pan.Bak nu de uien en de knoflook in dezelfde pan tot de ui zacht wordt. Voeg hierna de kardemom, kerrie en kaneel toe en bak al roerende 2 tot 3 minuten.Voeg dan de tomaten, citroensap en azijn toe, breng aan de kook en laat alles 2 minuten trekken. Doe de quorn er weer bij en voeg peper en zout naar smaak toe. Tip:Serveer met een rijst naar uw eigen keuze en chutney.

Ingrediënten

2 el plantaardige olie,
350 gr. quorn,
2 fijngesneden middelgrote uien
1 teenuitgeperste knoflook
1 tl. kardemompoeder,
1 el. kerriepoeder,
kwart tl. gemalen kaneel,
200 gr. verse tomaten, in blokjes gesneden
scheutje citroensap,
halve el. witte wijnazijn,
zout en peper.