Recept Indiase bloemkool met gehakt en appel

Schil en was de aardappels en snijd ze in stukken en kook ze in weinig water met zout in ongeveer 15 minuten net gaar.

Maak dan de bloemkool schoon en verdeel deze in kleine roosjes. Verhit olie in een wok en roerbak de bloemkool met de kurkuma, het komijnzaad en de koriander. Voeg 100 ml. heet water toe en laat de bloemkool al omscheppend in ca. 15 min. net gaar worden.

Bak tegelijkertijd het gehakt met de voorzichtig toegevoegdecurrypasta in ca. 8 min. rul. Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in stukjes.

Schep de aardappel door de bloemkool, voeg de kookroom toe, kook het geheel nog even door. Schep de appel door het gehakt en serveer met de bloemkoolschotel.

Ingrediënten

500 gr. aardappelen
wat zout
3 el. olie
1 tl. kurkuma
2 tl. komijnzaad
1 tl. koriander
400 gr. biologisch rundergehakt
2 el. milde currypasta
125 ml. kookroom
1 jonagold appel
1 mooie Hollandse bloemkool